1 листопада 2014
- Відгуки на Тардиферон
- Горіхи знижують ризик розвитку онкологічних хвороб у жінок
- Актиферрин, відгуки
- Помірне вживання алкоголю небезпечно
Якщо жінка звикла регулярно пити чай, а також вживати цитрусові, у неї значно знижується ймовірність захворіти онкологічним захворюванням яєчників. Про це повідомили фахівці, що працюють в університеті Східної Англії. В даний час рак яєчників вважається, за статистикою, однією з найбільш частих причин смертей представниць прекрасної статі.
Зробити такий висновок вченим дозволили результати масштабного спостереження за звичками більше 170 тисяч жінок (їх вік — від 25 до 55 років). З'ясувалося, що у тих жінок, у раціоні яких постійно присутні ті продукти, які містили в складі багато флавоноїдівризик прояви раку яєчників зменшувався на 31%. Найбільша кількість флавоноїдів міститься в чаї, яблуках, цитрусових, червоному вині, винограді. На думку медиків, кожна жінка може включити в раціон продукти, що містять значну кількість цих сполук. Такий крок буде важливою профілактичною мірою, відзначають вчені, які, завдяки проведеним дослідженням, вперше відзначили таку закономірність.
Раніше фахівці відзначили той факт, що зменшити ймовірність ще одного серйозного захворювання, що загрожує жінкам, раку молочних залоз дозволяє вживання в їжу граната. У процесі дослідження вдалося з'ясувати, що в зернах граната є речовини, які уповільнюють продукцію естрогену. Як відомо, саме занадто велика кількість естрогену в організмі є причиною швидкого розмноження патологічних ракових клітин. Тому фахівці настійно радять з метою профілактики вживати гранат як можна частіше. Адже рак грудей є онкологічним захворюванням, найбільш часто вражає жінок.
Вчені, які повідомили про таке відкриття, вважають, що такі спостереження в майбутньому допоможуть створити ефективне протиракове лікування. До того ж варто врахувати, що сік граната дозволяє попередити анемію і сприяє активному схудненню.
Коментарі
Дописати коментар