Перейти до основного вмісту

Канцерогени увійшли в звичку

17 листопада 2011

Статті по темі:
Tweet

Канцерогени увійшли в звичкуВченим вже вдалося розгадати безліч загадок, пов'язаних з пухлинними процесами в організмі, однак, одна з них до цих пір залишається таємницею – у чому ж причина виникнення новоутворень? На думку деяких фахівців, саме канцерогени, які ми звикли поглинати кожен день, можуть стати причиною розвитку ракових захворювань: більше 80% випадків онкологічних захворювань пов'язані з поганою екологією і неправильним харчуванням. Виявлення і виключення конкретних негативних факторів дозволяє звести до мінімуму захворюваність серед населення.

Канцерогени надходять в організм людини з усіх усюд: з їжею, водою, повітрям. Такі речовини здатні зробити «злими» здорові клітини організму. Багато людей не замислюються, що вбивають здоров'я парами можуть бути випаровування від пральних порошків, побутової хімії і навіть приємно пахла парфумерії. Звичайно, повністю виключити своє «спілкування» з канцерогенами неможливо, але звести до мінімуму цілком реально.

І ось останні дослідження норвезьких учених повинні засмутити любителів м'яса. Виявляється, навіть обсмажування цього продукту на свіжому маслі або багатті призводить до утворення канцерогенів, не кажучи вже про приготуванні м'яса в ресторанних умовах. Канцерогени, що містяться у такому продукті зазвичай призводять до раку сечового міхура, кишечника і підшлункової.

Вчені вже давно підозрювали таку залежність, коли проводили досліди на мишах. Але як виявилося пізніше, метаболізм гризунів є набагато більш повільним, а значить, і реакція на канцерогени наступала не так швидко, як може настати у людини. Таким чином, любителям м'яса дійсно є чого побоюватися. Також не зовсім коректно порівняння з мишами з тієї причини, що ензимиграю важливу роль для утворення ракових пухлин у мишей виробляються тільки в печінці. У людей же вони зустрічаються в багатьох органах.


Автори дослідження зазначили, що ризик виникнення ракової пухлини у людей, які постійно вживають в їжу смажене м'ясо набагато вище, ніж прийнято вважати. Таким чином зменшити шкоду для здоров'я можна відмовившись від м'яса ресторанного приготування, і тим більше, фастфуду.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Трахисан

Опис актуально на 20.10.2014 Латинська назва: Trachisan Код АТХ: R02AB52 Діюча речовина: Тиротрицин + Лідокаїн + Хлоргексидину Диглюконат (Tyrothricin + Lidocaine Hydrochloride + Chlorhexidine Bigluconate) Виробник: Engelhard Arzneimittel (Німеччина) Фото препарату Tweet Склад Форма випуску Фармакологічна дія Фармакодинаміка та фармакокінетика Показання до застосування Протипоказання Побічні дії Таблетки Трахисан, інструкція по застосуванню Передозування Взаємодія Умови продажу Умови зберігання Термін придатності Аналоги Відгуки Ціна, де купити Склад До складу 1 таблетки входять наступні фармакологічно активні речовини: 0, 5 мг тиротрицина , 1, 0 мг хлоргексидину біглюконату , 1, 0 мг лідокаїну гідрохлориду . В якості додаткових інгредієнтів виступають такі речовини, як магнію стеарат, сорбітол, а також м'ятна олія. Форма випуску Таблетки д

Ципралекс

Опис актуально на 05.06.2014 Латинська назва: Cipralex Код АТХ: N06AB10 Діюча речовина: Эсциталопрам (Escitalopram) Виробник: Х. Лаундбек А/О (Данія) Фото препарату Tweet Склад Форма випуску Фармакологічні дію Фармакодинаміка та фармакокінетика Показання до застосування Протипоказання Побічні дії Інструкція по застосуванню Ципралекса (Спосіб і дозування) Передозування Взаємодія Умови продажу Умови зберігання Термін придатності Особливі вказівки Аналоги Синоніми З алкоголем При вагітності і лактації) Відгуки Ціна, де купити Склад Склад препарату наведено еквівалентно трьом основним формам випуску (див. наступний пункт) з масового розрахунку на одну таблетку активної речовини оксалату эсциталопрама – 6.39/12.77/25.54 мг: дрібнокристалічна целюлоза (МКЦ)– 72.49/97.49/195 мг; тальк звичайний 5.04/7/14 мг; натрію кроскармелоза– 3.24/4.5

Нейрокс

Опис актуально на 01.08.2014 Латинська назва: Neurox Код АТХ: N07XX Діюча речовина: Этилметилгидроксипиридина сукцинат – ЭМГПС (Ethylmethylhydroxypyridine succinate) Виробник: ЗАТ ФармФирма «Сотекс» (Росія) Фото препарату Tweet Склад Форма випуску Фармакологічна дія Фармакодинаміка та фармакокінетика Показання до застосування Нейрокса Протипоказання Побічні дії Нейрокс, інструкція по застосуванню Передозування Взаємодія Умови продажу Умови зберігання Термін придатності Аналоги З алкоголем Відгуки Ціна, де купити Склад У складі 1 мл розчину для внутрішньовенного та внутрішньом'язового введення міститься 50 мг діючої речовини ( этилметилгидроксипиридина сукцинату ) і допоміжні речовини: натрію дисульфит — 1 мг; вода для ін'єкцій — до 1 мл Форма випуску 1 ампула (2 мл) по 5, 10, 20 і 50 штук в картонній упаковці; 1 ампула (5 мл) по 5,